V souvislosti s mým odchodem z pozice koordinátora signály.cz mi hodně lidí říká, že by signály.cz potřebovaly dalšího HejTiho. Já s nimi nesouhlasím a zkusím vám vysvětlit proč.


Nové myšlenky

Surfing The Big Idea

(ilustrační foto pixmac.com)

Hodně lidí si o mně myslí, že jsem inovátor. A to není úplně tak pravda. Ano, mám rád nové technologie a zajímám se o ně, ale ještě jsem nepřišel s nějakou geniální myšlenkou, která by spustila nějakou zásadní změnu. Tu geniální myšlenku: "Změnit magazín na komunitní web" přinesl do signály.cz Jirka Král na přelomu roku 2006/2007. Mně jen nadchla a měl jsem víc prostoru, kontaktů a zkušeností jí zrealizovat než Jirka, který měl v té době před maturitou a po ní se vydal na studium Politologie a Bezpečnostní a strategická studia.

Tedy z tohoto pohledu signály.cz potřebují především druhého Jirku Krále, který přijde s nějakou myšlenkou, která zapříčiní, že se opět stane něco, díky čemuž si na příštím CSM 2012 vezme zase nová generace mladých křesťanů signály.cz za své.

Vedení vývojového týmu

Jsem typ člověka, který je zaměřen na cíl a dokud není cíl dosáhnut, tak jdou "nepodstatné" věci stranou. Což se ale vymstí u dlouhodobých projektů typu signály.cz. Vývojovým týmem signály.cz prošlo téměř na 4 desítky lidí. Mnozí se ale zapojili pouze krátce či sem tam s něčím pomohli když bylo potřeba. Nepodařilo se mi navodit týmový duch a týmovou pospolitost takovou, abychom šli za cílem všichni společně jako tým. Aby bylo více kluků angažovaných do toho co nefunguje, co by se mohlo, co by se mělo... udělat. Což by prospělo vzájemné motivaci. Zanedbaný teambuilding.

Tedy z tohoto pohledu signály.cz potřebují především někoho, kdo dokáže vytvořit týmového ducha a nebude to tak viset všechno na něm.

Vedení celého projektu

Částečně bych mohl zopakovat to samé, co v předchozím bodě. Jen bych dodal, že těžko odhaduju lidi, takže při výběru spolupracovníků jsem několikrát vybral člověka, který se na danou pozici nehodil a nebo naopak jsem podcenil člověka, který se potom významně zapojil... Navíc jsem se z pozice koordinátor občas příliš upínal na vývoj a ostatní sekce jsem zanedbával.

Takže by to chtěl člověka jednak který umí lépe odhadnout lidi a druhak není tak zatížený vývojem.

Lidi, kteří se chtějí něčemu podobnému věnovat profesně

Safety Net Catching Falling Gold Idea

(ilustrační foto pixmac.com)

Tak tady je jediná oblast, kdy souhlasím, že by signály.cz potřebovali další "mě" - rozumějte tedy lidi, kteří na signály.cz nejdou jen pomoci dobré věci, ale také proto, že třeba to co dělají na signály.cz by chtěli časem dělat ve své profesi. To vnímám asi jako nejzásadnější. Protože u takového člověka je potenciál, že jednak nebude objevovat ameriku (protože už mu jí třeba částečně pomohli objevit ve škole či už jí objevil díky své předchozí zkušenosti) a druhak, že u signály.cz vydrží déle (např. bude na ně psát bakalářku...)

A to je pro dnešek vše. Tadýdádýdá.