Denně jezdím kolem jednoho plakátu, který hlásá cca toto: Zabraňte v návratu Topolánkovy vlády. Což je ale úplná hloupost, protože volby do Evropského parlamentu nemají souvislost s Topolánkovou vládou. Bohužel tak musím dát za pravdu o pár metrů dalšímu negativnímu :-( billboardu na volby - tentokrát z dílny ODS: "Škodit a strašit. Jiří Paroubek"

 


 

Je mi z toho docela smutno. Chápu, že problémy jsou všude a žádná ze stran není svatá, ale všechno se dá snad řešit fair-play nebo alespoň s kapkou slušnosti... I když... Na pravdu asi musíme zapomenout úplně, dokuď lidi budou neustále jen chtít snižovat daně, za nic neplatit, nic nedělat a zároveň neustále něco po státu chtít... viz USA, ale to už je zase jiný povzdech.

Každopádně, kdybych volil ČSSD, tak bych se styděl, že bych se už víc stydět nemohl. Ledaže bych volil komunisty, to bych se pak mohl stydět ještě víc.

Přesto vám doporučuju, běžte přes všechno znechucení a pocit toho, že vy to stejně neovlivníte, k volbám, i když Evropský parlament je nám trochu víc vzdálený než lokální politika.

Btw. víte o tom, že když nemůžete jít k volbám ve své obci/městě, můžete si vyzvednout voličský průkaz a volit kdekoliv jinde? Dokonce si voličský průkaz můžete nechat poslat poštou, takže stačí jenom jedna návštěva obecního úřadu (nebo zkrátka toho úřadu, který u vás zajišťuje volby). Kdybyste někdo chtěl, tak vám formulář můžu poslat na mail, ale asi byste ho někde na internetu taky našli (třeba na stránkách vaší obce/města).

Kdo se přidáte k modlitbě za slušnou politiku?

Příspěvky jsem pozastavil, neb se začaly stáčet do hospodské vulgární debaty. Běžte se hádat někam jinam.