Byl jsem požádán, abych se jako koordinátor projektu signály.cz a předseda signály.cz, o. s. vyjádřil k novému logu a sloganu signály.cz, o. s.

Přiznávám se, že jsme trochu podcenili komunikaci s uživateli při výběru nového loga a sloganu. Nicméně bylo potřeba jednat rychle. Vzhledem k tomu, že současná finanční situace signály.cz není zrovna růžová, museli jsme něco změnit.

 


Na nové logo a slogan se můžete ode dneška podívat v celé své růžové kráse přímo na www.signaly.cz.

Dostal jsem dnes několik dotazů, jestli to s novým logem a mottem myslíme vážně. Z takových dotazů je jasné, že pisatelé nepochopili hloubku symbolu andělíčka. Co signály.cz, které nám pomáhají třeba překonávat nelehkou životní situaci, virtuálně lítat mezi městy a státy a především povznášet ducha, symbolizuje lépe než právě andělíček? (Více o andělech přikládám níže citace z Katechismu Katolické církev - poté vám bude určitě jasné, proč jsme šáhli zrovna po tomto symbolu.)

Také obláček je více vystihujícím symbolem nebe, tedy ráje, o který máme usilovat. Signály.cz jsou pak takovým obláčkem, na kterém se můžeme scházet již nyní.

Proč růžová? Někteří uživatelé nám říkali, že vedle zelené a modré by to chtělo nějakou teplejší barvu.

Věříme, že tímto krokem, kterým jsme jasněji předeslali význam tohoto serveru, se nám podaří finančně lépe zajistit chod signály.cz následujícími cestami:

  • pro členy občanského sdružení signály.cz, o. s. uvažujeme o speciálním růžovém razítku "člen signály.cz, o. s." (podobně jako je teď zelené razítko "autorizovaný uživatel") - více o členství zde na blogu týmu
  • pro ty, kteří nám pošlou dar na účet občanského sdružení signály.cz, o. s. (2800033168/2010) uvažujeme při daru nad 500 korun o vystavení speciálního růžového potvrzení o přijetí daru - více o možnosti přispět na provoz zde na blogu týmu, podle ohlasů na toto potrzení zavedeme i růžové příjmové doklady při prodeji triček
  • přemýšlíme o slevách na reklamu, která bude provedená v odstínech růžové - tipy na subjekty, které by mohly mít na signály.cz reklamu můžete psát zde na reklamním blogu
  • pro naše sponzory budeme od nynějška vystavovat růžové certifikáty, které informují o jejich sponzoringu - více o možnostech sponzoringu na novém blogu o sponzoringu na signály.cz
  • nového člena týmu signály.cz na pozici fundraiser bude každý měsíc čekat růžová výplatní páska - více o nabídce této pracovní pozice zde na blogu týmu
Aby andělé šli příkladem, tak nejen, že nám budou pomáhat při shánění sponzorů, ale stali se také prvním generálním sponzorem. (Odmítáme spekulace, že právě pro jejich sponzoring jsme zvolili dítě archanděla Gabriela do našeho loga, neb o pomoci a sponzoringu bylo jednáno až po výběru nového loga.)

Doufám, že i vy si na nové logo rychle zvyknete - a tímto vyjadřuji speciální dík všem zodpovědným za propagaci signály.cz v jednotlivých krajích, kteří začali pracovat urychleně na nových propagačních materiálech, které budou představeny na jednotlivých diecézních setkáních s biskupy o tomto víkendu v Brně, Hradci Králové, Kroměříži, Litoměřicích a Plzni.

Omlouváme se, ale brožuru týdne modliteb za mládež už do jeho konce přebarvit na růžovo nezvládneme, i když zmíňované mimořádné zasedání RT, následovalo právě po včerejší modlitbě. Můžeme vám ale slíbit, že další materiály už budou pouze v odstínech růžové a modrá se zelenou jí budou pouze doplňovat.

Citáty z KKC:

350 Andělé jsou duchoví tvorové, kteří neustále oslavují Boha a slouží jeho spásným plánům, které má vzhledem k jiným tvorům: "Andělé spolupracují na všem, co je nám k dobru."

351 Andělé obklopují Krista, svého Pána. Slouží mu především při naplňování jeho poslání spasit všechny lidi.