Už mezi druhákem a třeťákem jsem chtěl vyrazit na prázdniny do Anglie, abych něco udělal se svojí angličtinou, kterou jsem tušil, že budu potřebovat, nicméně jsem nevěděl jak na to, tak byly prázdniny pryč a s mojí angličtinou to ani nehlo.


Po třeťáku a čtvrťáku jsem se věnoval o prázdninách práci a rozšiřoval si svoje odborné znalosti, neb jsem neměl peníze na to abych vycestoval, s tím, že si vydělám nějaké peníze a další rok pojedu do anglie na jazykový pobyt. 

A tak už se to všechno schylovalo, že můj pokus bude úspěšný, peníze se pomalu shromažďovaly na účtě, vybíral jsem si jazykovou školu konzultacemi lidí, kteří na jazykovém kurzu v anglii byli (vedla EC Brighton) a vše vypadalo tak pěkně - na kus prázdnin pojedu do Anglie pracovat, potom nebo předtím si dám ten kurz a bude to super. K intuitivní potřebě se přidala nutnost pod kódem VB001 - zkouška z odborné angličtiny, kterou musím za bakalářské studium absolvovat. Nejeden uživatel signálů a zároveň studentů FI by o ní mohl povídat. Začal jsem se tak připravovat i v jazykové škole, ale výsledky nic moc.

Píše se leden 2007

 

Peníze jsou na účtu už prakticky komplet připraveny (zbytek jsem si měl vydělat v následujících měsících v agentuře, ve které jsem dělal), probírám se mezi zkouškama nabídkou od StudentAgency.

Nevinná schůzka s Honzou Jakoušem (tehdejším šéfredaktorem signály.cz) obrací moje plány na léto naruby. Navazující schůzka s Jirkou Králem (ten kdo přišel s myšlenkou ze signály.cz udělat komunitní systém) urychluje můj plánovaný odchod z práce, dodělávám rozdělané projekty a od března už je směr jasný - v létě na Celostátním setkání mládeže v Táboře spouštíme komunitní systém signály.cz. Buď to to vyjde a bude to super, nebo to nevyjde, vyhodím půl roku života, ale budu mít dobrej pocit, že jsem se pokusil udělat něco dobrého. Anglie udělala pápá, stejně jako postupně peníze na ně ušetřené v různých nákladech spojených s přípravou signály.cz. Z mínusu se vracím až po setkání, kdy dostávám peníze z triček a jeden nemalý tajný dar.

O dva roky později


Po loňské myšlence zahnané nemožností se od signály.cz vzdálit na víc jak 24hodin jsem dostal nůž na krk, neb v červnu mě čekají státnice a do té doby zkoušku musím zvládnout. Včera jsem na StudentAgency podepsal smlouvu na třítýdenní kurz ve škole BSC Brighton, dnes rezervoval letenku a poslal člověku, který mi na půl roku půjčí peníze, informace potřebné k platbě a od 24. 1. 2009 do 15. 2. 2009 přeruším všechny svoje aktivity a budu se věnovat jedinému - angličtině.

Celá ta sranda mě přijde na slušné peníze, ale doufám, že to bude stát za to. Budu to zřejmě splácet půl roku, ale potom snad budu moct nastoupit na obor, který je vyučován primárně v angličtině, a pomůže mi snad konat v budoucnu více a efektivněji dobro. Založil jsem si teď účet u mBank, kde ty peníze budu shromažďovat, chcete-li mi pomoct, číslo účtu je 670100-2203090543/6210 (předčíslíúčtu-čísloúčtu/kódbanky), do zprávy pro příjemce můžete uvést něco anglicky, abych platbu identifikoval a trochu se procvičil;-)

Prosím držte mi palce, ať všechny ty věci (nejen peníze, ale i komplikace a podobné věci, které to přinese) za to stojí.

 

Pod čarou:
Btw. jestli si u mBank chystáte založit účet, napište -  uvažujeme, že bysme se pokusili vyhrát hlavní cenu a vybavit signály.cz room o LCD televizi (místo projektoru), která by nám pomohla efektivněji vést porady o signály.cz a prezentovat signály.cz sponzorům (a nebo jí prodat a získat tak přímo prostředky na signály.cz), navíc by ze zřízení účtu mohla být pro signály.cz provize, ale to vše je teprve v jednání.