Když HejTi ještě nebyl HejTi, byl na diecézním fóru mládeže brněnské diecéze. V té době se učil první roky hrát na kytaru a přestože že v každé písničce udělal několik chyb a nezvládal pořádně základní rytmus, strašně si chtěl zahrát na takovéhle akci...


Byla k tomu ale předlouhá a nepřímá cesta. Pamatuju si, jak jsem jednou po páteční mši domluvil, že s děckama zazpíváme jednu kytarovku. Nacvičili jsme ji předtím na "setkání dětí na faře", které probíhalo každý pátek přede mší. Jenže varhaník se zrovna jal si vyhrávat i po mši a tak jsme mu do toho skočili a já potom dostal vynadáno. Njn. člověk se snaží a...  Ale bylo to první semínko.

O nějakej ten měsíc později jsme začli takhle na závěr písničku hrát pravidelně s děckama co se připravovaly na první svaté přijímání. Pan farář svolil pořídit keyboard na který se mnou hrál brácha. Přidali se další s flétnou, druhou kytarou, zpěvy, housle, jednoduchý ozvučení, lepší ozvučení (jeden spolufarník se pro to nadchl a pořídil malý mixážní pult jenom pro nás), bubny... Vypadá to jako kdyby to krásně navazovalo, ale pozor - trvalo to 7let!!!

Loni, když hrála Žďárská schola na fóru, říkal jsem si: "Nezvládli bysme to taky?" A tak jsem domluvil s o. Romanem, že letos budeme hrát my a spojili jsme se s děckama z Třeště... Zkoušeli jsme už od loňského dubna, hráli u nás na biřmování a dalších akcích... bylo to moc fajn i když občas z toho tekly nervy a bylo to docela časově náročné (od ledna jsem zkoušeli vždycky co tři týdny půl víkendu).

Teď je po fóru, kde poprvé (a naposledy?) zazářil LUsTR (LUka nad Jihlavou s TŘeští). Dle hodnocení jsme se líbili, což nám všem udělalo velkou radost...  Stála ta námaha za to! Dostali jsme dokonce nabídku, že bysme mohli hrát na letním putování Brněnské diecéze z Brna na Velehrad, což nás ani ve snu nenapadlo. Já na něm ale hrát bohužel nebudu, i když by mně to strašně lákalo a v první chvíli i nahlodalo jestli přece jenom to Sydney nepustit... Ale to už jsem přeskočil to hlavní - splnil jsem si sen... trvalo to dlouho, ale splnil... přeju vám, aby se vám taky splnily vaše sny... je to tak nádherné!

Chtěl bych ale ještě napsat něco o samotném diecézním fóru. Přeci jenom už je to řádka let co se ho téměř bez přerušení účastním. Bylo pro mě vždycky povzbuzením pro další činnost, inspirací jak se co dělá jinde. Většinou jsem přijel naprosto nadšený, poznal jsem tam spoustu moc fajn lidí se kterýma jsme přátelé nadále...

Koneckonců na diecézním fóru mládeže 2002 jsem dostal impuls k tomu, abych zkusil udělat lepší stránky CSM Žďár nad Sázavou 2002 (Nějaké trosky jsou zde: http://zdar2002.signaly.cz/). Od nich jsem se právě na CSM2002 dostal k signálům a diecézní fórum mládeže Brněnské diecéze má tedy značný podíl na tom, že se jim teď věnuju.

A proč to celé píšu? Chci se s vámi podělit o radost, která je teď ve mně, a taky vyjádřit vděčnost za diecézní fóra mládeže všem, kteří je kdy připravovali! Díky!